U tijeku je isplata jednokratnih novčanih potpora učenicima osnovnih škola s područja grada Valpova.

Novčana potpora iznosi 300 kuna po učeniku te se isplaćuje u svrhu nabavke udžbenika, školskog pribora i slično. Pravo na dodjelu potpora imaju svi učenici Osnovne škole „Matije Petra Katančića“ Valpovo i učenici Osnovne škole Ladimirevci, te područnih škola na području grada Valpova.

Zahtjev za potporu može se podnijeti do 16. rujna 2019.g. prema Javnom pozivu za dodjelu jednokratnih novčanih potpora učenicima osnovnih škola sa područja grada Valpova u školskoj godini 2019./2020.

Kako nam je nedavno u intervjuu gradonačelnik Valpova Matko Šutalo rekao, osim novčane pomoći, Grad sufinancira prehranu svim učenicima osnovne škole u Valpovu i Ladimirevcima.  S ravnateljem SOS Dječjeg sela Ladimirevci potpisan je ove godine ugovor na temelju kojega Grad Valpovo od 01. travnja 2019. godine financira rad logopeda koji  ured imati u SOS Dječjem selu Ladimirevci. Za srednjoškolce je pak osigurano sufinanciranje međumjesnog autobusnog prijevoza, a uvedeno je i stipendiranje srednjoškolaca sa 400 kuna mjesečno. Prijevoz se sufinancira i za studente.  Grad i financira uslugu prijevoza učenika koji pohađaju Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark u Osijeku.  (Grad Valpovo, L.K.)