Unatoč krizi Grad Belišće i ove godine nastavlja sa programom stipendiranja studenata i ponovo povećava iznos stipendija!

Nakon što su prošle godine izdvajanja za stipendije povećali za čak 190 tisuća kuna, te osigurali stipendije za sve svoje studente, ove godine su odlučili za sto kuna povećati iznos stipendija pa će 18 studenata s najvišim prosjekom ocjena dobivati po 1.200 kuna, studenti s prosjekom ocjena od najmanje 3,50 mogu ostvariti 800 kuna stipendije, a svi ostali studenti koji udovoljavaju uvjete natječaja dobivat će po 500 kuna stipendije.

Grad Belišće u našem se velikom istraživanju provedenom prošle godine etabirao kao jedan od gradova s najvišim iznosom stipendija u zemlji, no još je važnije da su jedan od rijetkih gradova koji i kroz stipendije potiče izvrsnost i nagrađuje najbolje. Osigurali su stipendije svim redovnim studentima koji zadovoljavaju uvjete, no rangirali su iznos stipendije po uspješnosti, odnosno ocjenama studenata pa oni najbolji dobivaju i najviši iznos.

‘U proračunu smo i ove godine za stipendije planirali 820 tisuća kuna i smatramo da je to dobro ulaganje u naše mlade ljude jer, iako se Belišće pozicionira kao snažan slavonski gospodarski centar velike industrijske tradicije, posljednjih godina posebno poznat i po uspješnoj realizaciji razvojnih projekata, financiranih ponajviše iz EU fondova, svjesni smo činjenice da svi ovi veliki projekti ništa ne vrijede ako će naši mladi odlaziti i ako neće biti onih koji će u Belišću nastaviti privređivati i doprinositi. Ulaganje u naše mlade i djecu, učenike i studente, najveća je i nemjerljivo vrijedna duhovna i ljudska ‘kapitalna investicija’ i na nama je da stvorimo pretpostavke za njihov ostanak i zapošljavanje, na čemu također intenzivno radimo“, poručuju iz gradske uprave.

Stipendije nisu jedina stavka kroz koju Dinko Burić i njegova gradska uprava u ovoj kriznoj godini iskazuju skrb i brigu za svoje građane – na sjednici Gradskog vijeća početkom rujna povećane su i naknade za bebe, sa prijašnjih 5.000 na 7.500 kuna, kao i potpore srednjoškolcima za  školsku prehranu – u čemu su jedinstveni u Hrvatskoj, sa prijašnjih 150 na 200 kuna mjesečno. (M.P.D.)