Uz to što su ovih dana dobili novo, 860 tisuća kuna vrijedno dječje igralište, mališani iz najljepšeg dječjeg vrtića u zemlji na početku nove pedagoške godine uživaju i u novim didaktičkim igračkama, nagradi koju su dobili uz titulu Najljepšeg vrtića u Hrvatskoj.

Podsjetimo, u našem prošlogodišnjem velikom izboru za najljepši vrtić u zemlji kojeg smo organizirali na Facebooku, DV Maslačak iz Belišća odnio je uvjerljivu pobjedu u jakoj konkurenciji od čak 56 vrtića iz čitave Hrvatske. Belišćanski vrtić, ujedno i jedan od tek četiri za svu djecu besplatna vrtića u zemlji, osvojio je preko 2.000 lajkova, a slike vrtića koje je snimio fotograf Bojan Molnar sherane su 271 puta…

Iako u samoj pripremi projekta izbora nismo planirali i posebne nagrade za pobjednika, u priču se samoinicijativno uključila tvrtka Baltazar Didaktika i njezin direktor Ozren Štignjedec. Prepoznali su vrijednost i ljepotu našega projekta kojim široj javnosti želimo prezentirati sve prekrasne vrtiće čija ljepota nije samo u arhitekturi i uređenju već i trudu, zalaganju, kreativnosti i ljubavi ljudi koji rade u njima, kao i gradskih uprava koje ih u tome financijski prate i podržavaju. Osigurali su tako pun kombi prekrasnih didaktičkih igračaka i pomagala kojima su pokrili potrebe i interese svih vrtićkih skupina u DV Maslačku, od onih najmlađih pa do predškolaraca.

‘Izuzetno nam je drago što smo dobili priliku podržati ovaj projekt i učiniti najljepši vrtić u Hrvatskoj još ljepšim, a boravak djece u njemu zanimljivijim i ugodnijim. Slike govore same za sebe te želimo još brojne bezbrižne sate igre i učenja a vodstvu i zaposlenicima mnogo uspjeha u budućnosti. Čestitamo još jednom svima koji su uključeni u ovaj projekt te se veselimo svakoj budućoj suradnji’, kaže nam direktor Baltazar Didaktike.

Mi im se ovom prilikom još jednom zahvaljujemo na podršci i suradnji, i slažemo se – najljepša i najbolja zahvala zasigurno su osmjesi djece koja danas uživaju u njihovim igračkama i opremi. (M.P.D.)