U Velikoj Gorici ove je godine u vrtiće krenulo 611 djece, čak 140 više nego lani!

U novu pedagošku godinu krenuli su s čak dva novoizgrađena vrtića, odnosno područna objekta vrtića Lojtrica u Selnici i Lukavcu, a kako su ove godine imali rekordni broj prijava za upis u vrtiće (oko 800, za razliku od proteklih godina kad ih je bilo oko 600), osigurali su i tri dodatne jasličke skupine u privatnim dječjim vrtićima Koraci i Didi, te dodatna mjesta u pojedinim odgojnim skupinama gradskih dječjih vrtića. U dva nova vrtića osigurana su, pak, mjesta za još 64 djece uglavnom jasličke dobi.

Uskoro se očekuje otvaranje još jednog vrtića, 2,9 milijuna kuna vrijednog objekta u Maloj Buni, dogradit će se vrtić u naselju Podbrežnica, a u planu je i gradnja novog vrtića u samom gradu.

Ultimativni cilj gradonačelnika Kreše Ačkara i njegove gradske uprave je već do kraja ove godine osigurati mjesto za svu djecu, a do kraja mandata roditelje u potpunosti osloboditi plaćanja vrtića.

‘Prvo rješavamo kapacitete za upis sve naše djece u vrtić, nakon toga u drugom dijelu mandata, ispunit ćemo to i da vrtići za svu našu djecu budu besplatni’, poručuje gradonačelnik.

Inače, Velika Gorica po svim je našim analizama među gradovima s najvećim izdvajanjima za obrazovanje za kojega izdvajaju preko 40 posto proračuna, a prošle su godine ušli u samo finale našeg velikog izbora za najbolji grad upravo u kategoriji demografija i obrazovanje. (m.p.d.)