Stopa prireza porezu na dohodak u Gradu Čazmi od 1. siječnja ove godine snižena je za 50 posto te iznosi 5 posto, za razliku od dosadašnjih 10 posto. S obzirom da su dosada na ime prireza godišnje uprihodovali oko 1,2 milijun kuna, Grad Čazma ovim se potezom odrekao 600 tisuća kuna u proračunu, za koliko su rasteretili građane.

‘Potaknuti problemima koje je prvotno i najviše izazvala pandemija korona virusa, a sad su nas zadesili i potresi, željeli smo barem malo financijski rasteretiti naše građane, od kojih su mnogi, zbog epidemioloških mjera, izravno pogođeni. Stoga sam i predložio ovu odluku Gradskom vijeću’, kaže gradonačelnik, Dinko Pirak.

Osim smanjenja prireza, Grad Čazma svojim građanima nastoji olakšati i na druge načine, primjerice kupnjom radnih bilježnica i drugog radnog materijala za naše osnovnoškolce, uređenjem i izgradnjom nogostupa, parkirališta i druge komunalne infrastrukture, opremanjem škola i dječjeg vrtića, isplatom božićnica umirovljenicima te drugim mjerama, zaključio je gradonačelnik.   (m.p.d.)