Grad Cres je lani bio u vodećih deset gradova po visini proračunskih prihoda po stanovniku, 13.461 kuna, te rastom prihoda od 2.673 kune u godinu dana. Pokazala je to naša analiza o proračunskim prihodima u 2021. godini napravljena iz konsolidiranih proračuna.

‘Grad Cres nije imao posebnih problema u kreiranju proračuna za 2021. godinu iz nekoliko razloga. Kao prvo, prethodne, 2020. godine, u tijeku je bilo nekoliko velikih projekata koji su se financirali europskim sredstvima, a za čiju smo realizaciju početna sredstva osigurali kreditom, da bi nam se po završetku projekta u 2021. godini ta sredstva očekivano vratila.

Osim toga, i 2021. godine ostvaren je rast općih prihoda, pa kako smo oprezno očekivali manje, a ostvarili više, nismo imali problema s realizacijom planiranih projekata. Zahvaljujući dobrom planiranju nije bilo potrebno za više rebalansa i godišnje ih bude maksimalno dva. Lagani rast općih prihoda nastavlja se i ove godine što nam omogućuje stabilnu tekuću likvidnost.’ – rekli su nam u Gradu Cresu. (L.K.)