Grad Đurđevac nalazi se u skupini gradova koji su u 2022. povukli najviše europskog novca ‘per capita’: 2.261,70 kuna. Pokazala je to naša nedavna analiza podataka Ministarstva financija o konsolidiranim proračunima gradova za 2022…

U protekloj godini Grad je nastavio s intenzivnom pripremom projektno – tehničke dokumentacije i strateških podloga koje su preduvjet za prijavu na EU natječajima. Navedenu 2022. obilježila je provedba i priprema za završetak projekata iz socijalne sfere – Centra za osobe s invaliditetom i Kuće podrške ‘Mali princ’, kao i onih iz područja gospodarenja otpadom – sortirnice i kompostane i nabave polupodzemnih spremnika.

Prijavljena su i provedena tri projekta ugradnje obnovljivih izvora energije na zgradama Osnovne škole Đurđevac, Dječjeg vrtića Maslačak i Javne vatrogasne postrojbe, na temelju izrađenog SECAP-a uspješno su prijavili ozelenjivanje glavnog gradskog trga, ali i izgradnju pješačke staze između Đurđevca i Čepelovca.

-Veseli nas i kontinuitet u uspješnom prijavljivanju projekata poput osiguravanja pomoćnika u nastavi, osiguravanja besplatne prehrane, školske sheme, mednog dana, Zaželi i projekta poslijepodnevnog rada vrtića pod nazivom ‘Maslačak za sve- napominju iz Grada.

U 2023. nastavljaju ulaganje u DV Maslačak za koji su osigurana sredstva za dogradnju 8 vrtićkih skupina te je izgrađen bazen s uređenim okolišem i kupolom za potrebe vrtićanaca. Uspješno su osigurana i sredstva za energetsku obnovu tri područne škole, a ono na čemu se intenzivno radilo početkom godine uspješno je prijavljen projekt izgradnje i opremanja Centra za starije osobe Đurđevac što je iza aglomeracije najveći projekt koji se provodi na području Grada vrijednosti iznad 6.100.000 eura.

-Grad Đurđevac uspješnim korištenjem EU sredstava podiže standard u svim segmentima: od predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja preko gospodarstva (poduzetničke zone, inkubator), javne, komunalne i sportske infrastrukture, i socijalnih usluga. Najnoviji projekti usmjereni su na brigu za starije sugrađane, socijalno ugrožene sugrađane, ozelenjivanje zelenih površina… Cilj i vizija je Đurđevac kao uspješan, moderan i održiv grad pogodan za život u kojem svaki građanin može ostvariti sve svoje potencijale (da se ovdje može školovati i kasnije raditi i živjeti)- naglašava Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca (Pero Livajić)