Grad Đurđevac se našao u Top 10 naše nedavne analize kojom smo se osvrnuli na potpore hrvatskih gradova lokalnim poduzetnicima. Poziciju vrhu polučili su postotnim porastom (+122.01 posto) proračunskih izdvajanja poduzetničkih subvencija u 2022. nasuprot 2021. Navedena analiza napravljena je prema zadnjim dostupnim podacima Ministarstva financija o izvršenju proračuna lokalnih samouprava i subvencijama trgovačkim društvima i zadrugama izvan javnog sektora …

-Đurđevac je uz 20 mjera u Programu dodjele potpora za razvoj poduzetništva kojima potiče daljnje unaprjeđenje poduzetničke klime i poslovanja na području Grada,  proveo ulaganje u izgradnju infrastrukture u poduzetničkoj zoni A-sjever u 2021. godini, a tijekom 2022. godine poduzetnicima kroz niz mjera olakšao razvoj poduzetničke djelatnosti u Zoni. Osobito je važno napomenuti da je na dijelu čestica ishođena građevinska dozvola za gradnju proizvodnih hala što poduzetnicima omogućuje brz početak gradnje i lakši pristup bespovratnim sredstvima. Projektno tehnička dokumentacija je besplatna za poduzetnike dok je cijena otkupa zemljišta vrlo povoljnih 0,09 eura/m2. Osim povoljnih uvjeta otkupa i gradnje, novoizgrađeni objekt je oslobođen plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade- ističu iz Grada.

Grad Đurđevac pod vodstvom gradonačelnika Hrvoja Jančija je – inače-kao nastavak dodjele potpora za razvoj poduzetničke djelatnosti donio i Program dodjele državnih potpora Grada u sektoru poduzetništva za davanje olakšica i poticaja investitorima u poduzetničkim zonama za umanjenje ili oslobođenje plaćanja komunalnih doprinosa i komunalne naknade za razdoblje 2023.-2026. za koji vjeruju da će dodatno potaknuti ulaganja na području Đurđevca.

 -U 2022. godini odobrene su 44 potpore poduzetnicima, najčešće za nabavu opreme i strojeva. U 2023. godini odobrene su pak 42 potpore- naglašavaju iz Grada. (Pero Livajić)