Kao još jednu mjeru u nizu mjera kojima od ožujka prošle godine pomaže svojim poduzetnicima u krizi zbog korone, Grad Gospić oslobodio je ugostitelje plaćanja poreza na potrošnju za 2021. i tako se odrekao dodatnih milijun kuna u proračunu.

‘Dajemo našu maksimalnu potporu i poduzimamo sve kako bismo omogućili lakše preživljavanje ugostiteljima koji su najviše ugroženi ovom pandemijom i pošasti koja nas je pogodila.  S mjerama smo počeli među prvima, još u ožujku prošle godine kad smo ugostitelje oslobodili plaćanja javnih zakupnina za terase, a sad ih oslobađamo i komunalne naknade za prosinac, siječanj i veljaču. S mjerama ćemo nastaviti dok im se ne omogući normalno poslovanje’, kaže nam gradonačelnik Karlo Starčević i navodi da su mjere pomoći gospodarstvu teške oko tri miilijuna kuna.

Poduzetnici su tako oslobođeni plaćanja zakupnina za javne površine, a Grad Gospić je u prosincu prošle godine odlučio i o dodjeli bespovratnih financijskih sredstva za ugostitelje i pružatelje sportskih usluga, koja će im isplaćivati dok god im je onemogućen rad.

Visina sredstava određena je brojem zaposlenih pa tako oni koji imaju do tri zaposlena mogu ostvariti potporu od 2.000 kuna, od četiri do šest zaposlenih potporu od 4.000 kuna, a oni sa sedam do devet zaposlenih 6.000 kuna. Za poduzetnike s 10 i više zaposlenih osigurana je potpora od 8.000 kuna. (m.p.d.)