Gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel održali su danas sastanak s predstavnicima maturanata i ravnateljima svih križevačkih srednjih škola na temu obilježavanja Dana maturanata.
Danas je cilj ovog sastanka poslušati vaše želje jer već nekoliko godina prakticiramo da obilježavanje Dana maturanata bude isključivo prema vašim željama,“ istaknuo je na početku sastanka gradonačelnik.
Predstavnici maturanata istaknuli su kako ne žele organizaciju koncerta i okrijepe na Dan maturanta nego žele da im se sufinancira trošak maturalne večeri baš kao što se sufinanciralo i prošlogodišnjoj generaciji maturanata.
Kako je maturalna večer vrlo važan događaj u njihovom životu, gradonačelnik je rekao da će podržati njihov prijedlog s obzirom da se tako svima pruža jednaka mogućnost prisustvovanja maturalnoj večeri. Sam Dan maturanata obilježit će se u petak, 24. svibnja tradicionalnom povorkom maturanata od sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca do Strossmayerovog trga gdje će se održati njihovo predstavljanje i zajedničko fotografiranje.


Na kraju sastanka, gradonačelnik je još jednom pozvao sve maturante da iskoriste mogućnost besplatnih priprema za državnu maturu koje omogućuje Grad Križevci putem aplikacije ePripreme i da se prijave na sandro.novosel@krizevci.hr.
Podsjećamo, Grad Križevci jedini je grad u Hrvatskoj koji je na temelju prijedloga maturanata prošle godine sufinancirao maturalnu večer svim maturantima čime se izravno pomaže obiteljskom budžetu maturanata s obzirom na visoke troškove maturalne večeri. Pored toga, ove je godine iznos sufinanciranja povećan pa će se tako trošak maturalne večeri sufinancirati s 20,00 eura po maturantu. (Grad Križevci)