Gradonačelnik grada Kutjeva, Josip Budimir raspisao je Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarenje potpora ugostiteljima za prevladavanje teškoća izazvanih pandemijom COVID 19.

Korisnici potpora mogu biti gospodarski subjekti registrirani za ugostiteljsku djelatnost koji posluju na području Grada Kutjeva, osim onih kojima je Grad Kutjevo osnivač ili ima vlasnički udio u njihovom vlasničkom kapitalu.

Ugostitelji tako mogu ostvariti pravo na potporu u iznosu od pet tisuća kuna po djelatniku. Djelatnici za koje se ostvaruje pravo na potporu trebaju biti zaposleni na radnom mjestu konobar, kuhar, spremač ili drugim radnim mjestima potrebnim za obavljanje djelatnosti u sektoru ugostiteljstva.

Djelatnici za koje se traži potpora moraju biti zaposleni u ugostiteljskom objektu na području Grada Kutjeva. Pravo na potporu gospodarski subjekti ostvarivat će za prevladavanje teškoća izazvanih pandemijom COVID 19 i na obavljanju ugostiteljske djelatnosti u periodu najstrožih epidemioloških mjera.

Prijave se zaprimaju najkasnije do 30.04.2021., a više informacija nalazi se na službenim web stranicama Grada Kutjeva. (V.H.,Grad Kutjevo)