Grad Metković ulazak u novu godinu obilježio je trima novim izmjenama koje će razveseliti stanovnike tog neretvanskog grada.

Još 27. prosinca na snagu su stupile izmjene o ukidanju poreza na potrošnju i poreza na kuće za odmor. Osim toga, od 1. siječnja 2020. godine Grad je smanjio stopu prireza porezu na dohodak s 10% na 8%.

– Iako smo svjesni da pojedinačni iznosi koji ostaju našim građanima nisu veliki, smatramo da ova mjera ima pozitivan učinak na razvoj obrtništva i standard građana, te ćemo u narednim godinama kako mogućnosti budu dozvoljavale, nastaviti s dodatnim poreznim rasterećenjima. Nedostajuća sredstva u Gradskom proračunu nastojati ćemo kompenzirati kroz povećani angažman oko povlačenja sredstava za financiranje projekata s državne i europske razine, te učinkovitijim i racionalnijim trošenjem – rekli su nam iz Grada.

Ukidanje i smanjivanje ovih poreza Grad će osjetiti s 500.000,00 kuna manje u proračunu.

Podsjetimo, Grad je za ovu godinu spremio proračun u iznosu od 91.494.054.02 kuna. Tim iznosom planiraju izgraditi Dječji vrtić Radost, sufinancirati nabavku školskog pribora za osnovnoškolce u iznosu od 400 kuna, a za demografske mjere izdvojit će 720 tisuća kuna. Novce će davati i za svako novorođeno dijete.

Što se tiče komunalne infrastrukture, najviše će se uložiti u rekonstrukciju odlagališta otpada Dubravica te izgradnju istoimene Poslovne zone. (P.B.)