Najmlađi su krenuli u vrtić. U Dječjem vrtiću “Radost“, “Stribor“ i u Pastoralnim centru, u novoj pedagoškoj godini 2020./2021. bit će ukupno 297 dječaka i djevojčica, a krenula je i nova jaslička skupina u kojoj je 15 mališana.

Dobila je i ime, zovu se “Zvjezdice“ , voditeljice su Ivana Čavlović i Đurđica Kujundžić. Kažu, kako djeca, starosti od 1 do 4 godine, zbog lakše prilagodbe i po posebnim mjerama u vrtiću borave po jedan sat.

Ravnateljica Dječjeg vrtića “Radost“ Novska,  Ljerka Vidaković, ističe, kako je ukupan broj djeci koja pohađaju novljanske vrtiće, najveći od početka rada vrtića u Novskoj, dakle u proteklih 45 godina.

Grad Novska je među 10 gradova s najvećim porastom broja vrtićanaca kada gledamo u brojkama – prošle ih je školske godine upisano 135 više nego raniju godinu. Upravo  na početku minule školske godine u Novskoj je s radom krenuo novi dječji vrtić, Stribor, koji je – moramo ovdje opet napomenuti, bio među najlajkanijim vrtićima u našem velikom izboru najlješpih vrtića u RH.

-S pet novih odgojnih skupina, svaki najmanji Novljanin je upisan u gradske vrtiće i time smo ostvarili svoj cilj – ukinuti liste čekanja za upis u vrtić. Novi vrtić i nova mjesta u vrtiću svakako su najbolja moguća demografska mjera, no osim toga Grad potiče mlade obitelji s izdašnim iznosima za novorođene bebe (2500 kn za 1., 5000 kn za 2. te 10000 kn za svako sljedeće dijete u obitelji), osigurava poklon paket za majku i dijete u prvim tjednima života u iznosu 1500 kuna. Uz niz drugih mjera Grada i Sisačko-moslavačke županije, veseli nas i ovaj podatak da smo u prvih 10 gradova po povećanju upisane djece u vrtiće- kazaoje nedavno za naš portal gradonačelnik Marin Piletić. (PL/Grad Novska)