Marin Piletić, gradonačelnik Novske, odlukom Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a postao je novi saborski zastupnik kao zamjena za Ivana Celjaka koji je na ovim lokalnim izborima izabran za župana Sisačko-moslavačke županije, pa prema  zakonu mora zastupnički mandat staviti u mirovanje.

“Hvala svima na povjerenju i prilici da i Novska, ali i čitava Sisačko-moslavačka županija ima svog predstavnika u najvišem zakonodavnom tijelu Lijepe Naše. Da ne bi bilo nesporazuma, i dalje nastavljam obnašati dužnost gradonačelnika Novske i realizirati program #Novska u koju vjerujemo! #snažanglasNovske u Saboru samo je dodatak toj realizaciji!” – poručio je preko svog FB profila gradonačelnik Marin Piletić. Obnašanje dužnosti saborskog zastupnika uz dužnost gradonačelnika prihvaća, kako nam je rekao, i kao dio promocije Novske kao najvećeg gradilišta Sisačko-moslavačke županije i grada koje se u posljednje vrijeme brandirao kao središte hrvatske gaming industrije.

Podsjetimo, na prošlim parlamentarnim izborima u Sabor je, među 151 izabranog zastupnika, ušlo 18 gradonačelnika i jedna gradonačelnica, a najpopularniji su, prema izbornim rezultatima, bili Ivan Penava iz Vukovara, Krešo Beljak iz Samobora, Dario Hrebak iz Bjelovara, Siniša Jenkač iz Novog Marofa te Mišel Jakšić iz Koprivnice. (V.H.)

 

U novom sazivu ipak 18 gradonačelnika – u Sabor ušlo još pet gradonačelnika i prva i jedina gradonačelnica