Nakon Osijeka i Pule, dobru praksu nagrađivanja najboljih maturanata besplatnom auto-školom i polaganjem vozačkog ispita uvodi i Grad Petrinja. Deset najboljih učenika 4. razreda petrinjske Srednje škole u školskoj godini 2022./23. bit će nagrađeno besplatnom auto-školom, za što je Grad osigurao 10.961,26 eura.

‘Po prvi put uvodimo ovaj način nagrađivanja i poticanja izvrsnosti i jako nas veseli što ćemo omogućiti besplatno polaganje vozačkog učenicima kojima roditelji to možda, zbog financijske situacije, u ovom trenutku ne bi mogli priuštiti. Također, ove smo godine po prvi put uveli i nagrade za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola i njihove mentore.  Kad su u pitanju osnovnoškolci, devet učenika i tri školske ekipe i njihovih 11 mentora dobilo je novčane nagrade u ukupnom iznosu od 2.440,00 eura. Po prvi put su nagrađeni i srednjoškolci i njihovi mentori, i to pet učenika, tri ekipe i osam mentora sa ukupno 1.920 eura’ kaže nam gradonačelnica Magdalena Komes.

Prema Odluci koju je donijela gradonačelnica, novčano se nagrađuju učenici koji su osvojili prvo mjesto na županijskim ili jedno od prva tri na državnim natjecanjima, te koji su sudjelovali na međunarodnim natjecanjima.  Učenici za osvojeno prvo mjesto na županijskim natjecanjima dobivaju po 100, a ekipe 130 eura, za pobjedu na državnim natjecanjima dobiva se po 130, odnosno 150 eura za ekipu, dok za sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima učenici i njihovi mentori dobivaju po 150, a ekipe po 200 eura nagrade od Grada. (m.p.d.)