Kao što smo već pisali, Grad Sisak šesti je grad u Hrvatskoj koji kao jednu od demografskih i zdravstvenih mjera uvodi potpore mladim parovima za medicinski potpomognutu oplodnju.

„U vrijeme kada smo suočeni sa smanjenjem broja stanovnika u cijeloj Hrvatskoj, potrebno je stati uz one koji žele začeti novi život, a ne mogu bez pomoći medicine. I ne samo financijski, već i da znaju da nisu sami, da su dio našega grada i zajednice. Samo šest hrvatskih gradova uvelo je ovakvu potporu, a među njima je i naš grad, što nas još jednom svrstava u gradove koji predvode u dobrim stvarima“, najavila je ovu novu mjeru gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Grad Sisak sufinancirat će do 50% troškova postupka, najviše do iznosa 1000 eura one postupke medicinski pomognute oplodnje kada se postupak ne provodi na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, odnosno ako su parovi iscrpili mogućnosti koje im HZZO pruža. Više saznajte na stranici Medicinski pomognuta oplodnja | Grad Sisak.

Podsjetimo, potpore za medicinski potpomognutu oplodnju prvi je prošle godine uveo Osijek, potom i Makarska, a u 2023. uvode ih i Ploče, Split i Dubrovnik. (m.p.d., Grad Sisak)