Godinama su u Sveteoj Nedelji, kažu, imali istu želju – novi, bolji i kvalitetniji javni gradski prijevoz, koja je sada i oživotvorena.

-S veseljem vas možemo obavijestiti da će se želja svih nas u narednih nekoliko dana ostvariti! Dolaze nam novi autobusi visoke kvalitete, osigurana mjesta za trudnice i osobe sa invaliditetom, sigurno i ugodno putovanje bez kupovine karata te mnogo drugih pogodnosti- poručili su iz Grada.

Besplatan javni gradski prijevoz za sve sugrađane i posjetitelje s tri linije do Podsusedskog mosta osigurat će bolju povezanost unutar naselja, ali i odlaske prema potrebnim sadržajima.

Treba naglasiti da nakon početnog uhodavanja prijevoza postoji mogućnost izmjene linija ukoliko će biti potrebe, pa iz gradske uprave mole putnike za razumijevanje, posebno u početnim danima prijevoza kada su moguće povremene poteškoće u funkcioniranju dok se sustav ne uhoda.

-Ovo je tek uvod u cjelovito integrirano rješenje javnog prijevoza koje planiramo u budućem razdoblju uvesti u suradnji s HŽ-om- dodali su i najavili iz Grada.

Podsjetimo, za obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika, a temeljem provedenog otvorenog postupka javne nabave, odabran je Autrotrans d.d. iz Cresa koji je zadovoljio sve kriterije Natječaja. Vrijednost okvirnog sporazuma za vrijeme njegova trajanja (3 godine) iznosi s PDV-om – 12.771.207,54 kuna.

-Time smo osigurali besplatan javni prijevoz za naše sugrađane unutar područja našega grada. Vjerujem da smo uvođenjem integriranog unutar gradskog prijevoza mnogim našim građanima omogućili bolju povezanost unutar naselja, ali i odlaske prema potrebnim sadržajima, kao i prema drugim gradovima. Osluškivat ćemo potrebe građana, te nakon uvođenja prvih voznih redova na linijama koje su predviđene, ukoliko bude potreba za promjenama, iste prihvatiti i pokušati realizirati. U konačnici, najbitnije nam je zadovoljstvo sugrađana. Također moram naglasiti kako je ovo tek uvod u cjelovito integrirano rješenje javnog prijevoza koje planiramo u budućim razdoblju uvesti- istaknuo je ljetos prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dario Zurovec.

Novi gradski prijevoz kreće u utorak, 1.12.2020.

Ne zaboravimo, Grad Sveta Nedelja i ove je godine pobijedio u našem izboru za Najbolji grad i po treći put zaredom osvojio titulu najboljeg (srednjeg) grada za gospodarstvo u zemlji. Osim što su jedini grad koji je dvaput zaredom u jakoj konkurenciji uspio obraniti titulu, i ove se godine plasirao među pet najboljih gradova za život u zemlji. (Grad Sveta Nedelja/PL)