Gradonačelnik Grada Svete Nedelje donio je odluku o refundaciji cijene nabave udžbenika za svetonedeljske srednjoškolce koji polaze srednju školu u Samoboru (i škole u drugim gradovima pod istim uvjetima kao za srednjoškolce koji pohađaju školu Samoboru) u iznosu od 1.000,00 kuna, a isplate će se vršiti u svim poslovnicama Fine od 01.10.2022. godine. Roditelji će sredstva moći podići uz predočenje svoje osobne iskaznice i rodnog lista djeteta za koje se podižu sredstva. Točne informacije o postupku podizanja sredstava biti će objavljene na službenim stranicama Grada Svete Nedelje nakon potpisa Ugovora s Finom.

Podsjećamo, Grad Sveta Nedelja financira i nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava za sve naše osnovne škole. Odluka se odnosi na nabavu radnih bilježnica, zbirka zadataka, radnih materijala za izvođenje vježbi i praktičnog rada iz tehničke kulture, likovne mape i dr., a za navedeno osigurana su sredstva u visini od gotovo milijun kuna.

Uz udžbenike i dodatne nastavne materijale Grad Sveta Nedelja srednjoškolcima i studentima s područja grada subvencionira mjesečne pokazne karte u autobusnom, tramvajskom i željezničkom prijevozu na relaciji mjesto prebivališta – mjesto školovanja/studiranja. Iznos subvencije za autobusni prijevoz Samoborček/Autoturist za srednjoškolce iznosi 25 % mjesečne pokazne karte (preostali iznos sufinancira Vlada RH), a za studente 75%. ZET i HŽ sufinancira se za srednjoškolce u visini od 25-50% iznosa (ovisno o subvenciji Vlade RH), a studentima u visini od 75% mjesečne pokazne karte. (Grad Sveta Nedelja)