Klimatske promjene pogađaju sve dijelove naše planete, no gradovi su suočeni sa specifičnim izazovima vezanima uz dostupnost i cijene resursa, hrane, energije, pitke vode i utjecaja na zdravlje svojih stanovnika.

Umrežavanje i suradnja na pronalasku održivih rješenja za ove izazove ključni su cilj i tema konferencije koju u ponedjeljak, 11.11. u Zagrebu, organizira Europska zajednica inovacija za klimu i za zdravlje (EIT Climate-KIC Hub Hrvatska i EIT Health RIS Hub u Hrvatskoj).

Na konferenciji će se okupiti ključni akteri znanstvenog, poslovnog i drugih sektora, a organizatori će predstaviti inovativna rješenja za izazove života u gradovima u doba klimatske krize.

Konferencija je namijenjena organizacijama i tvrtkama aktivnim u promišljanju i kreiranju razvoja prilagođenog klimi i okruženju koje se ubrzano mijenja – znanstveno-istraživačkim i obrazovnim organizacijama, start-up tvrtkama i poduzetničkim inkubatorima, razvojnim i energetskim agencijama, gradovima, regijama, inovatorima, institutima, studentima – s ciljem umrežavanja i suradnje na održivim rješenjima.

Sudjelovanje je besplatno, no organizatori sve zainteresirane pozivaju da požure s prijavom jer je broj mjesta ograničen: https://bit.ly/36BmGyj

Detaljan program pročitajte ovdje: https://bit.ly/2PQNWTg