Na jučerašnjoj, 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Valpova na prijedlog vijećnika Valpovačke nezavisne liste donesena je Odluka o ukidanju vijećničkih naknada čime su Gradu uštedjeli milijun kuna samo u ovom mandatu.

Klub vijećnika Valpovačke nezavisne liste tijekom prošlog mandata Gradskog vijeća grada Valpova u nekoliko navrata podnosio je prijedlog za ukidanjem vijećničkih naknada odnosno Prijedlog Odluke za izmjenama Odluke o naknadama zamjenika gradonačelnika, predsjednika, zamjenika predsjednika i vijećnika Gradskog vijeća i članova njihovih radnih tijela. Na našu žalost većina u Gradskom vijeću u proteklom mandatu odbijala je naše prijedloge bez ikakvog suvislog obrazloženja.

Naime, smatramo kako je funkcija vijećnika počasna te da osobe koje su članovi vijeća za službu koja je u javnom interesu ne bi trebali primati naknade.

Nadalje, vijećnici Valpovačke nezavisne liste tijekom protekle četiri i pol godine sve svoje naknade usmjeravali za pomoć osobama slabijeg imovnog stanja u našoj zajednici, za pomoć nadarenim učenicima i općenito za pomoć potrebitima u našem okruženju.

Današnjom odlukom o ukidanju naknada uštedjeli smo gradskom proračunu milijun kuna u ovom mandatu.“ – rekao je u svom obrazloženju Igor Uranjek, predsjednik Gradskog vijeća Grada Valpova (VNL). (Grad Valpovo)