Grad Vinkovci i ove će godine financirati pripreme za državnu maturu svojim maturantima. Oko 150 maturanata imat će, tako, priliku kroz narednih 13 subota proći besplatne pripreme za državnu maturu iz Matematike i Hrvatskog jezika, i to po 40 sati iz svakog predmeta. Pripreme su organizirane u suradnji s Gimnazijom Matije Antuna Reljkovića tako što će Grad financirati rad predavača dok je Gimnazija, odnosno njezin osnivač Županija Vukovarsko- srijemska, dala na raspolaganje svoj prostor i potreban materijal za rad predavača.
‘Uz potpore osnovnoškolacima i srednjoškolcima te studentske i učeničke stipendije, ovo je još jedan način kojim želimo olakšati roditeljima i pomoći učenicima. Pripreme u vinkovačkoj Gimnaziji počinju već sutra, a maturanti će se za najstresniji dio svog srednjoškolskog obrazovanja pripremati kroz naredna tri mjeseca. Sretno maturanti!’, objavio je gradonačelnik Ivan Bosančić na svom Facebooku.

Podsjetimo, Grad Vinkovci po prvi puta je financirao pripreme za maturu prošle godine isključivo zbog pandemije, odnosno zbog on – line nastave koja je utjecala na kvalitetu naučenog. Odluka je bila donesena s ciljem pružanja kvalitetnih priprema i smanjenja stresa koji ispiti državne mature nose. Ove su godine, zbog velikog interesa i broja upita roditelja i djece, odlučili nastaviti s ovom praksom te omogućiti besplatne pripreme za maturu za oko 150 maturanata.  (m.p.d.)