Danas su u Vinkovcima uručili zaslužene nagrade učenicima i njihovim mentorima vinkovačkih osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili posebna postignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama, osvojivši ukupno 108 nagrada i priznanja.

Posebne čestitke idu i njihovim mentorima koji su prepoznali potencijal ovih mladih ljudi te ih svojim znanjem i radom pripremili za sve izazove, kako u stjecanju školskog znanja, tako i za uspješan nastup na školskim nadmetanjima.

-Djeca i mladi su pretpostavka za bolju budućnost našega grada i društva općenito, stoga, na svaki njihov uspjeh gledamo s posebnom pozornošću, a kroz naše programe i mjere nastojimo im olakšati period obrazovanja i doprinijeti njihovu razvoju i napretku- naglasio je gradonačelnik Vinkovaca, Ivan Bosančić koji je prije dvije godine donio odluku o dodjeli novčanih nagrada i za srednjoškolce i sportaše koji osvoje nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima.

-Grad podržava znanje i rad na znanju, i trudimo se znanje i nagraditi. Oni koji se budu obrazovali i išli u korak s vremenom, doprinjet će razvoju Vinkovaca kroz gospodarske, društvene ili bilo koje druge pravce i tako će Vinkovci postati bolji, čvršći i kvalitetniji grad, mi ćemo biti bolje društvo. Ulaganje u djecu je jedino sigurno ulaganje koje se vraća  u budućnosti- poruka je gradonačelnika Bosančića.

Podsjetimo, Grad Vinkovci i financijski nagrađuje sudionike i nositelje odličja s državnih nadmetanja znanja. I to iznosima koji su među najvišima u RH. Tako za tu namjenu iz Proračuna izdvajaju 80.000 kuna, potvrdila nam je Ksenija Bagarić, Viši stručni suradnik za poslove predškolskog odgoja, osnovnog i srednjeg školstva i visokog obrazovanja Grada. Pojedinačno, učenici i učenice državni prvaci dobivaju kao nagradu iz Grada- po 1.500 kuna, osvajači drugih mjesta-1.000 kuna, trećeplasirani -800 kn, a svi ostali sudionici državnih međuškolskih nadmetanja- po 500 kuna. Istim iznosom se nagrađuju i njihovi mentori, po 1.500, 1.000, 800 i 500 kuna.   (Grad Vinkovci/PL)