Osim osnovnoškolcima, Grad Vrbovec od iduće godine će na početku svake školske godine, kao jedan od još uvijek rijetkih gradova u zemlji,  financijski pomagati i srednjoškolcima! Sufinanciranje kupnje školskih knjiga srednjoškolcima jedna je od najvećih novosti koje građanima Vrbovca donosi Proračun za 2022., a koje najavljuje gradonačelnik Denis Kralj. Za srednjoškolce su u proračunu osigurali 300 tisuća kuna, a iznos će se dijeliti sukladno imovinskom cenzusu.

Inače, Grad Vrbovec je u samom vrhu, među gradovima koji najizdašnije pomažu roditeljima svojih osnovnoškolaca na početku svake školske godine. Ove su godine, pokazalo je naše istraživanje, za sufinanciranje školskog pribora i materijala osnovnoškolcima osigurali 629.300 kuna što je 42,53 kune po stanovniku, i po tome je Grad Vrbovec već sad, i prije uvođenja pomoći za srednjoškolce, peti grad u zemlji po izdvajanju za svoje školarce.

Inače, Grad Vrbovec je i među prvim gradovima u zemlji koji su se uključili u inicijativu i borbu protiv menstrualnog siromaštva pa će svojim osnovnoškolkama osigurati besplatne higijenske uloške.(m.p.d.)