Ana-Marija Petin

Orahovica

Ana-Marija Petin rođena je 1976. godine. U Orahovici je provela djetinjstvo te stekla osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. U Osijeku je diplomirala na Ekonomskom fakultetu.

Od 2001. godine je članica HSS-a.

Prvo zaposlenje bilo je u Poljoprivrednom poduzeću u Orahovici, a nakon nekoliko godina odlazi raditi u Virovitičko-podravsku županiju u Upravni odjel za društvene djelatnosti, u Viroviticu. Od 2009. godine pročelnica je Upravnog odjela za poljoprivredu, kasnije i za gospodarstvo, a 2013. godine iz županije prelazi u Županijsku upravu za ceste na mjesto pomoćnika ravnatelja za financiranje. U isto vrijeme obnaša i dužnost predsjednice Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije. U rujnu 2016. godine na Parlamentarnim izborima izabrana je u Hrvatski sabor kao saborska zastupnica iz 4. izborne jedinice. Radom u županiji u različitim odjelima, suradnjom sa općinama i gradovima, kao i sudjelovanjem na raznim europskim konferencijama, dobro je upoznata sa problemima lokalne i regionalne samouprave, ali i načinima njihova rješavanja i zadovoljavanja potreba stanovnika za boljim i kvalitetnijim životom, dok joj mandat u Hrvatskom saboru upotpunjuje sliku funkcioniranja cijelog sustava i otvara dodatne mogućnosti za razvoj našeg grada.

2017. godine Ana-Marija Petin odnosi pobjedu na lokalnim izborima za gradonačelnika grada Orahovice te 9. lipnja 2017. počinje obnašati svoju dužnost gradonačelnice.