Andro Krstulovic Opara

Split

Andro Krstulović Opara, diplomirani povjesničar umjetnosti i arheolog rodio se 22. svibnja 1967. u Splitu.

HDZ-ov novoizabrani gradonačelnika Splita trenutno pohađa doktorski studij na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a od 2015. je savjetnik Predsjednice Republike Hrvatske za društvene djelatnosti. Od 2008. do 2015. Bio je ravnatelj Muzeja Ivana Meštrovića, a prije toga radio je kao viši savjetnik – konzervator za kulturna dobra u Konzervatorskom odjelu u Splitu pri Ministarstvu kulture.

Sjedio je u prvom sazivu Sabora 1990. Formalno, bio jedan od trojice predstavnika studenata u tadašnjem Vijeću udruženog rada (VUR), ali stvarno je ondje predstavljao Mladež HDZ-a. 1992. bio je šef kabineta ministra znanosti i tehnologije dok je tu funkciju obavljao Ivo Sanader. Iza njega je i iskustvo u diplomaciji – od 2000. do 2002. Godine kao viši karijerni diplomat bio je savjetnik za odnose Hrvatske s Italijom i Svetom Stolicom u Ministarstvu vanjskih poslova.

U drugom krugu lokalnih izbora 2017. godine pobjeđuje svog protukandidata nekadašenjeg gradonačelnika Željka Keruma s osvojenih 46,19 posto glasova u krajnje neizvjesnoj kampanji za mjesto gradonačelnika u Gradu Splitu.