Denis Ostrošić

Slatina

Denis Ostrošić izabran je za gradonačelnika Slatine na izborima 2017., kao nestranački kandidat uz potporu SDP-a i HSS-a, a drugi mandat osvojio je na izborima 2021.

Rođen je Đurđevcu 20. lipnja 1967. godine. Osnovnu i srednju školu (matematičko-informatički smjer) završio je u Slatini. Studirao je kroatistiku na Pedagoškom fakultetu u Osijeku i diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dramski je pedagog, član HCDO-a, hrvatski branitelj. Udovac, otac dvoje djece, u vezi.

Od 1995. godine zaposlen je kao knjižničar i učitelj engleskog jezika u Osnovnoj školi Eugena Kumičića, a od 2006. u Osnovnoj školi Josipa Kozarca radi kao učitelj hrvatskoga jezika gdje vodim Medijsku družinu „Bapatuljak“ i aktivno sudjeluje u više školskih projekata (IPA projekt prekogranične suradnje, Erasmus +, e-Twinning…)

S grupom istomišljenika 1998. pokrenuo je rad Udruge stvaratelja u kulturi „Kult“ Slatina, a 2002. i Biblioteku KULT s desetak objavljenih naslova zavičajnih pisaca. Dugogodišnji je volonter i član više udruga, društava i organizacija civilnog društva u Slatini i županiji (GD Crvenog križa, Zdravi grad, DND Slatina, Slatinski likovni klub, Vijeće Turističke zajednice grada Slatine, Matica hrvatska Ogranak Slatina). Nekoliko godina bio je predsjednik Udruge roditelja djece oboljele od malignih bolesti VPŽ „Naša nada“.

U mandatu 2013.-2017. bio je gradski vijećnik (Hrvatski laburisti – Stranka rada) i dvije godine dopredsjednik Gradskog vijeća, a na izbore 2017. izašao je kao nestranački kandidat za gradonačelnika Grada Slatine s listom „Slatina u srcu“, uz podršku SDP-a i HSS-a.