Fernando Kirigin

Opatija

Fernando Kirigin za gradonačelnika Opatije je izabran na izborima 2021. na kojima je u drugom krugu pobijedio dotadašnjeg gradonačelnika Ivu Dujmića.

 Rođen je 1971. u Opatiji, odrastao je u novinarskoj obitelji te je rano razvio interes za javne teme, ali i sklonost poduzetništvu. Što se obrazovanja tiče, završio je Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, a trenutačno je doktorand studija Menadžment održivog razvoja na FMTU. Član SDP-a postao je 2007 kada se i aktivno uključio u politiku, a od 2017. predsjednik je opatijskog ogranka stranke. Bio je član mjesnog odbora, gradski vijećnik, zamjenik gradonačelnika te predsjednik Gradskog vijeća grada Opatije. U dva mandata bio je i predsjednik Sportskog saveza grada Opatije, poznat po provođenju reformi i uvođenju novih manifestacija od kojih su neke nagrađene državnim nagradama, a 2020. izabran je i u Nadzorni odbor Hrvatskog olimpijskog odbora.

Oženjen je i otac četrnaestogodišnje djevojčice, a slobodno vrijeme provodi u krugu obitelji ili rekreativno se baveći sportom.