Petra Škrobot

Samobor

Petra Škrobot izabrana je za gradonačelnicu Samobora na izborima 2021. na kojima je u drugom krugu sa osvojenih 54,95 posto glasova pobijedila protukandidata, dotadašnjeg zamjenika gradonačelnika Željka Staneca.

Rođena je 1988. godine. Dolazi iz samoborske obitelji, i sama rođena Samoborka, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Završila je preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje trenutno priprema i obranu doktorata. Publicirala je velik broj znanstvenih i stručnih radova.

Dobitnica je Rektorove i Dekanove nagrade.

Po završetku studija radila je u odjelu nabave (Brodosplit, projekt Obalnih ophodnih brodova za MORH), a nakon toga u tvrtki Eurocom kao Key Account Manager.  Radila je i kao vanjski suradnik na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u izvođenju nastave na Katedri za trgovinu. Godine 2016. počinje raditi kao suradnica na projektu „Potencijali i prepreke razvoja socijalnih supermarketa u Srednjoj i Istočnoj Europi“, financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost. Sudjelovala je u izvođenju nastave na nekoliko kolegija te je radila na brojnim projektima.