Siniša Žulić

Buzet

Ovaj ljubitelj automobilizma gradonačelnik je grada Buzeta od 2013. godine.

Siniša Žulić rođen je 3. studenoga 1977. godine u Kopru, osnovnu je školu završio u Buzetu. Nakon završetka Elektrotehničke škole u Rijeci, diplomirao je na Pomorskom fakultetu – smjer elektronika i komunikacije, a za vrijeme studentskih dana u Rijeci član je vodstva Kluba istarskih studenata „Istarski klub“.

Sredinom 2000. godine zapošljava se u Istarskom vodovodu, gdje tri godine obavlja funkciju voditelja informatičke službe. Godine 2009. postaje zamjenik gradonačelnika Grada Buzeta, da bi 2013. i sam postao čelni čovjek Grada. Ponovno dobiva mandat na lokalnim izborima 2017. godine u prvom krugu s 52,64 posto glasova.

Od 1999. godine suradnik je dnevnika Glas Istre, a iste godine aktivno se uključuje u rad Kluba mladih BUM. Posljednjih godina svoje je volonterske aktivnosti usmjerio u organizaciju automobilističkih manifestacija u Buzetu i Istri, za što je u dva navrata primio nagradu za doprinos razvoju automobilizma u Istarskoj županiji.

Autor je monografije „Zlatna knjiga buzetskoga rukometa“, suradnik na knjizi „Vatrogastvo na Buzeštini“ i fotomonografiji Istarskog vodovoda. Autor je i knjige o 30 godina boćanja u Ročkom Polju. Jedan je od osnivača i član uredništva „Buzetskog lista“.