Velimir Piškulić

Novi Vinodolski

Velimir Piškulić na čelu Novog Vinodolskog je od 2016. godine, kada je dotadašnji gradonačelnik Oleg Butković imenovan u Vladu RH. Na izborima 2017. Piškulić pobjeđuje već u prvom krugu, sa osvojenih 58,11 posto glasova.

Rođen je 14. listopada 1953. godine u Rijeci. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci – Odjelu za ugostiteljstvo i turizam prvi stupanj i stekao zvanje ekonomista za ugostiteljstvo i turizam.

Dugogodišnji je turistički djelatnik. Oženjen je i otac dvoje djece. Nositelj je Nazavisne liste Velimira Piškulića.

Velimir Piškulić dugo godina obavlja niz značajnih društvenih i političkih funkcija na području Grada Novi Vinodolski i Primorsko – goranske županije. U drugom mandatu obnaša dužnost zamjenika gradonačelnika Grada Novi Vinodolski, bio je član Poglavarstva u jednom od proteklih mandata gradske vlasti. Bio je predsjednik Turističke zajednice, član Turističkog vijeća TZ Grada Novi Vinodolski, član Turističkog vijeća, Skupštine i Nadzornog odbora TZ Kvarnera.

Godinama je bio igrač i član uprave nogometnog kluba Vinodol, košarkaškog kluba Vinodol te predsjednik lokalnog plivačkog kluba. Član je Čakavskog sabora Novljansko kolo, Mesopustarskog društva Novi Vinodolski te KUD-a Ilija Dorčić.