Tvrtka Google po prvi je put u Hrvatskoj dodijelila nagradu Zlatni pin u kategoriji Dvorci i palače. Nagradu koja se dodjeljuje temeljem ocjena i recenzija korisnika usluge Google Maps zaslužilo je deset najljepših dvoraca i palača u Hrvatskoj, a među njima Frankopanski kaštel u Krku i Trsatski kaštel u Rijeci.

– Nakon tri godine uspješnog provođenja projekta Zlatni pin u Poljskoj, ponosni smo što smo istim obuhvatili i druge zemlje, uključujući i Hrvatsku. Hrvatska ima bogatu povijesnu i kulturnu baštinu te posjeduje niz skrivenih dragulja koje vrijedi otkriti i upoznati. Nagrada Zlatni pin posebno je priznanje jer, iako ga dodjeljuje tvrtka, ono isključivo ovisi o korisnicima i putnicima koji su posjetili određenu lokaciju. Zahvaljujući njihovom angažmanu i ocjenama, nagradili smo deset dvoraca i palača sa statuama Zlatni pin, kazao je Joško Mrndže, direktor Googlea za regiju Adriatic.

Uz spomenute kaštele u Primorsko-goranskoj županiji, među nagrađenima su i dvorac Trakošćan, dvorac Eltz, Stari grad Čakovec, Dvorac Veliki Tabor, Stari grad Ozalj, kaštel Morosini-Grimani te Dioklecijanova palača i palača Sponza. (Grad Krk)