Grad Ivanec na svojim je mrežnim stranicama objavio novi Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora radi ublažavanja posljedica poremećaja u poslovanju uzrokovanih rastom cijena energenata.

Temeljem ovog poziva poduzetnici mogu ostvariti potporu za zadnje tromjesečje prošle godine, točnije, za razdoblje od 1.listopada do 31. prosinca 2023.

Potpore se mogu ostvariti u obliku povrata sredstava u visini od 20% obračunate i plaćene komunalne naknade te povrata100% poreza na potrošnju.

Podsjećamo, želeći poduzetnicima ublažiti posljedice poremećaja u poslovanju zbog poskupljenja energenata, Grad je potpornim mjerama reagirao još u listopadu 2022. godine te ih produljio sve do kraja prosinca 2023.

Kroz sve to vrijeme javni pozivi bili su provođeni na  tromjesečnoj bazi. Do sada su bila objavljena 4 javna poziva, a ovaj, koji je sada otvoren, jest zadnji, peti. Na četiri dosadašnja poziva bilo je ukupno 116 odobrenih prijava, a potpore je ostvarilo 52-oje poduzetnika.

Njima je iz proračuna Grada Ivanca do sada isplaćeno ukupno 43.422,24 eura potpora.

Grad Ivanec poziva sve poslovne subjekte da se za dodjelu potpora za razdoblje od 1. listopada do 31. prosinca 2023. prijave najkasnije do 4. ožujka 2024. (Grad Ivanec)