Nakon što je Gradsko vijeće Ivanić Grada 30. travnja donijelo Odluku o pomoći gospodarskim subjektima radi ublažavanja posljedica pandemije uzrokovane korona virusom, iz Grada pozivaju poduzuetnike da podnesu zahtjeve za oslobađanje plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinsko zemljište.

Poduzetnici, podsjetimo, imaju pravo na  oslobođenje plaćanja komunalne naknade za ožujak, travanj i svibanj u 100% iznosu, te oslobođenje plaćanja 50% iznosa komunalne naknade u periodu oporavka lipanj i srpanj svim fizičkim i pravnim osobama kojima je obustavljen rad sukladno odredbama Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Također, imaju pravo na oslobođenje plaćanja komunalne naknade za ožujak, travanj i svibanj u 100% iznosu, te oslobođenje plaćanja 50% iznosa komunalne naknade u periodu oporavka lipanj i srpanj svim fizičkim i pravnim osobama kojima je obustavljen rad sukladno odredbama Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a koji su kao zakupci prostora u kojemu obavljaju djelatnost preuzeli temeljem ugovora o zakupu i obvezu plaćanja komunalne naknade. (M.P.D.)