Petu godinu zaredom Grad Karlovac objavio je Javni poziv Vijećima mjesnih odbora i gradskih četvrti za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata koja provode jedinice mjesne samouprave Grada Karlovca – KAKVART 2020. Mjesnim odborima i gradskim četvrtima kroz KAKVART 2020. na raspolaganju je ukupno 800 000 kuna. Javni poziv otvoren je do 14. travnja 2020., a bit će objavljen 13. ožujka na web stranici Grada Karlovca. Prijatelj projektu i ove godine je HEINEKEN Hrvatska s brendom Karlovačko.
Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio se kompaniji HEINEKEN Hrvatska što su i ove godine podržali ovako važan projekt za lokalnu zajednicu te svim volonterima koji se angažiraju u želji da svoje mjesto učine ljepšim i ugodnijim za život.
– HEINEKEN Hrvatska, kroz brend Karlovačko, sa zadovoljstvom već petu sezonu podržava ovaj izniman projekt grada Karlovca koji iz godine u godinu postaje sve bolje mjesto za život. U tome sudjelujemo zajedno – mi iz privatnog sektora te građani, gradske četvrti i gradska uprava. Ponovno očekujemo velik broj kvalitetnih prijava projekata kojih je dosad realizirano gotovo 100, izjavila je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih komunikacija HEINEKENA Hrvatska.
KAKVART program jedinstveni je projekt u Republici Hrvatskoj. Predstavlja sinergiju Grada Karlovca, privatnog sektora i volonterizma u čemu veliku ulogu imaju građani koji biraju i prijavljuju projekte koje smatraju važnima za svoju lokalnu zajednicu, te sami svojim radom osiguravaju njihovo provođenje. Do sada je realizirano ukupno 98 projekata u vrijednosti od preko 6 milijuna kuna. (Grad Karlovac)