Od sredine lipnja će ulice Ludbrega biti osvijetljene cijelu noć, zahvaljujući novom sustavu upravljanja javnom rasvjetom, što značajno doprinosi javnoj sigurnosti. Korištenjem LED svjetiljki i automatizacijom smanjit će se potrošnju električne energije i emisiju CO2.
Također, svjetiljke veće od 30W smanjuju snagu na 50 posto od ponoći do 5:00 ujutro, što donosi godišnju uštedu energije od oko 45 posto. Važno je spomenuti i pametno upravljanje, što znači da će 52 trafostanice sada koristiti astro tajmere za automatsko paljenje i gašenje svjetiljki prema zalasku i izlasku sunca.
“Ovaj projekt pokazuje našu predanost unapređenju kvalitete života u Ludbregu. Modernizacijom opreme za upravljanje javnom rasvjetom, osiguravamo bolje osvijetljene i sigurnije ulice, uz značajne energetske uštede. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog važnog projekta. Nastavit ćemo raditi na daljnjim poboljšanjima kako bismo našu zajednicu učinili još sigurnijim i održivijim.” napomenuo je Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega. (Grad Ludbreg)