Sa 6 javnih dvorana, prvom teretanom za osobe s invaliditetom, 130 dječjih i polivalentnih igrališta, brojnim terenima i stazama za razne sportove Poreč je grad sporta

Iako je grad sa samo dvadesetak tisuća stanovnika, Poreč je odavno prepoznao važnost ulaganja u sport te se danas može pohvaliti s ukupno šest javnih sportskih dvorana i nekoliko privatnih, 130 polivalentnih i dječjih igrališta, atletskom stazom, nogometnim stadionom, rukometnim, košarkaškim i brojnim teniskim terenima, budućom izgradnjom nogometnog kampusa, razvijenom infrastrukturom za brojne sportaše i rekreativce uz samu obalu, teretane na otvorenom, prvom teretanom za osobe s invaliditetom u zemlji te projektima koji su posebno prilagođeni njima, ali i općem zdravlju stanovništva.

Prema našem ranijem istraživanju, Poreč je s 1418,64 kuna po stanovniku vodeći grad u Hrvatskoj po izdvajanjima za sport u ovoj kategoriji, a na visokom je mjestu i po udjelu iz Proračuna po čemu je u prošloj godini za sport izdvojio 9,5%. Ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu zasigurno je jedna od stavki koja utječe na zadovoljstvo građana pa nije začuđujuće da je Poreč, koji je prema našem velikom istraživanju najbolji srednji grad po kvaliteti života građana, prepoznao i važnost ulaganja u sport za koji je u ovoj godini osigurao 23 milijuna kuna.

 

„Veseli nas da je u Poreču registriran vrlo veliki broj sportaša, a tu je i mnogo rekreativaca koji su kulturu sporta i zdravog življenja razvijali kako se i sam grad razvijao. Upravo zato, kako bismo održavali sve sportske objekte, te u granicama svojih mogućnosti podržavali i razvijali sportske klubove, odvajamo toliki iznos na godišnjoj razini samo za sport. Ipak, entuzijazam mnogih uključenih i dobra suradnja s udrugama u sportu pomažu da se sport u Poreču razvija iz godine u godinu. Ova je godina i više nego specifična, sportska događanja bila su na čekanju, kao i brojne druge sportske aktivnosti. Veselimo se povratku u normalu, a ovisno o punjenu proračuna, moći ćemo za dalje planirati.“ rekao je gradonačelnik Loris Peršurić. (V.H., Grad Poreč)