Ovogodišnja sezona u gradskom odmaralištu u Nerezinama u punom je jeku. U odmaralište su danas sretno stigli učenici iz Gradeca i Preseke, koji će tamo boraviti u sklopu desetodnevne škole plivanja. Morska avantura završila je pak za učenike iz Dubrave, Lonjice i Negovca.

Ovo je već peta smjena gostiju. –Ukupno s djecom iz vrtića i općine Mače, kroz odmaralište će ove sezone proći oko 390 učenika te 120 odraslih gostiju – rekao je zamjenik gradonačelnika Marko Belošević.

U školu plivanja zatim stižu djeca iz OŠ Krunoslava Kutena,a u Nerezinama će ove godine ponovno ljetovati i djeca iz Zlatara. U odmaralištu će boraviti i Limena glazba i mažoretkinje Vrbovec, vrbovečki folkloraši, a održat će se i već tradicionalni odbojkaški kamp. Ove će godine sezona trajati do 10. rujna.

Podsjetimo, prije četiri godine, vrbovečka Uprava obećala je urediti dotad zapušteno odmaralište te stvoriti uvjete za primitak gostiju iz drugih gradova i općina pa je to obećanje i ostvarila uloživši dosad preko milijun i pol kuna. Ugrađena je nova stolarija, limarija te kompletno obnovljena fasada, a isto tako i interijer pa sve sobe imaju vlastite kupaonice. Kupljen je i novi namještaj, klime, posteljina, zamijenjena su dotrajala vrata i podovi.

Za svoje učenike četvrtih razreda  osnovne škole Grad Vrbovec sufinancira 50 posto cijene Škole plivanja odnosno 1000 kuna dok za dvoje učenika slabijeg imovinskog stanja pokriva cijeli iznos. Što se tiče vrtićke djece, i njima se sufinancira 50 posto iznosa odnosno 700 kuna. Tako će se ove godine  Škola plivanja sufinancirati za 130 vrbovečkih učenika i 34 vrtićanca. (radiovrbovec.hr, V.H.)