Grad Karlovac u završnoj je fazi izrade Smart City Chatbota, odnosno aplikacije koja interaktivno informira širu javnost, te tako znatno olakšava komunikaciju i djelatne aktivnosti u potpuno novom obliku rada.

Prva demo verzija karlovačkog androida pod radnim imenom Korana predstavljena je na prošlotjednoj Konferenciji: SmartCity Upgrade u Rijeci gdje je polučila veliki interes zbog svoje učinkovitosti, ali i činjenice da je Karlovac prvi u Hrvatskoj koji će informacije iz svog djelokruga rada pružiti svojim građanima na ovaj suvremen način, poručili su iz Grada.

Naime, poučeni pozitivnim primjerima iz privatnog sektora, ali i uslijed pandemijskih okolnosti, procijenili su da i javni sektor odnosno Grad Karlovac treba početi usvajati različite tehnologije umjetne inteligencije, u suradnji s tvrtkom BonsAI projekt je samo korak do potpune realizacije kada će biti pušten u funkciju najprije u Viber zajednici Grada Karlovca, a zatim i na Facebook i službenim web stranicama.

Automatizirana komunikacija s građanima učiniti će usluge / informacije gradske uprave dostupnima 24 sata, informirajući korisnike onda kad je to njima potrebno, bez čekanja na informaciju putem telefona, e-pošte ili fizičkog dolaska u zgradu gradske uprave, u Gradu su odlučni sustavno i uporno graditi i stvarati sve bolje smart city funkcionalnosti u službi grada i građana. (Grad Karlovac)