e-ProjeKT-i, aplikacija za praćenje realizacije i razvoja projekata, komunalnih i infrastrukturnih radova u stvarnom vremenu na području Grada Kutine predstavljena je na konferenciji za medije u Poduzetničkom inkubatoru PUNK-u u Kutini. To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, a cilj joj je na kreativan način prikazati projekte u Kutini i njihov razvoj. Aplikacija je jedinstvena po tome sto omogućuje direktnu komunikaciju s građanima putem direktnih notifikacija koje će biti dostupne putem mobilne aplikacije koja će biti besplatne za sve građane.

U ime gradonačelnika Grada Kutine  Zlatka Babića prisutnima se obratio pročelnik Upravnog odjela za financije Ivan Crnac koji je podsjetio na sve napore Grada Kutine u procesu digitalizacije javne uprave. Naime, od 2005. godine postoji gradska riznica gdje su od 2019. godine uključeni svi proračunski korisnici Grada Kutine, na portalu www.moja.kutina.hr su vidljivi svi računi Grada te  je trenutno u postupku osposobljavanje sustava digitalnih obrazaca kojima bi se smanjio dolazak građana u Grad Kutinu te ubrzalo podnošenje raznih zahtjeva k Gradu i ustanovama.

-U doba pandemije korona virusa naša digitalizacija uvelike nam je pomogla pri reorganizaciji posla, ali i zaštiti zdravlja naših sugrađana. Grad Kutina neprestano se usavršava te mi je drago što je razvijena i ova aplikacija koja će biti uvelike na korist građanima- rekao je Crnac.

Direktor Razvojne agencije Mrav Tomislav Kojundžić objasnio je kako aplikacija omogućuje korisnicima putem interaktivne karte praćenje na dnevnoj bazi projekte u Kutini, kako onih u pripremi, tako i završenih. Isto tako, daje uvid i temeljit pregled svih projekata koji su provedeni u posljednje  4 godine kao i projekti koji su označeni kao strateški projekti u budućem razdoblju. Aplikacija se ažurira na dnevnoj bazi s novim informacijama kako bi njeni korisnici konstantno dobivali relevantne podatke o radovima i projektima u njihovoj blizini. Spomenuta će se aplikacija razvijati u koraku s vremenom, realiziranim, odnosno prijavljenim projektima od strane Grada Kutine i Razvojne agencije Mrav.

-Trenutni projekti mogu se pronaći na https://storymaps.arcgis.com/stories/008d0155c3604cc390a4f7095caad874 u obliku web platforme te će uskoro izaći i aplikacija koju će sugrađani moći preuzeti na svoje pametne uređaje. Cilj nam je biti u koraku s vremenom i tehnologijom te približiti naš rad sugrađanima. Projekti u aplikaciji su označeni različitim bojama, ovisno o statusu projekta, bilo da su strateški ili drugi projekti u pitanju- rekao je Tomislav Kojundžić.  Predstavljanju aplikacije prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić koji je pohvalio suradnju Grada Kutine i Razvojne agencije Mrav. (Grad Kutina)