Grad Makarska aktivno radi na digitalizaciji gradske uprave, a novi korak naprijed je uvođenje Keks Pay aplikacije u gradski sustav čime je omogućeno da građani svoje račune za komunalnu naknadu, naknadu za uređenje voda i porez na kuće za odmor plaćaju mobitelom i bez naknade, Uz već postojeći način plaćanja, novi kanal moći će koristiti svi građani koji imaju internet bankarstvo, a trošak naknada koje su dosad plaćali građani preuzima Grad Makarska.

– Digitalizacija Gradske uprave s ciljem učinkovitijeg rada gradskih službenika i veće dostupnosti svih naših usluga građanima jedan je od naših prioriteta kojeg komuniciramo od prvog dana. Sa promjenama smo počeli odmah uvođenjem digitalnog bankarstva, a  implementacijom Keks Pay aplikacije građanima sada omogućujemo da račune koje im izdaje Grad Makarska plaćaju bez naknade. Paralelno radimo na nastavku digitalizacije Gradske uprave zahvaljujući kojoj će sve više usluga biti dostupno online, a gradski proračun bit će transparentan na način da će svaki građanin imati uvid u svaki račun Grada, najavio je gradonačelnik Zoran Paunović.

Svi građani, neovisno o tome u kojoj banci imaju račun, mogu instalirati Keks Pay, otvoriti unutar nje uslugu “Keks Pay režije” te od Grada Makarske zatražiti da račun primaju putem aplikacije. Kada sljedećeg mjeseca prime račun preko aplikacije, moći će ga moći platiti jednim potezom bez ikakve naknade, samo terećenjem svoje debitne ili kreditne kartice.

Ono što korisnici ističu kao veliku prednost Keks Pay-a je jednostavnost korištenja usluge. Dovoljno je preuzeti aplikaciju, zatim unutar aplikacije potražiti opciju režije i zatražiti prijavu. Kada korisnik uspješno izvrši prijavu, računi više neće stizati na kućnu adresu, već se putem aplikacije stizati u digitalnom obliku. Zatim na jednom mjestu potezom prsta možete sve račune platiti istovremeno, a Keks Pay je ujedno i arhiva vaših računa jer se čuvaju svi plaćeni računi, kao i PDF verzije računa – sve ono što smo nekada radili s poštom i fasciklima.

Usluge su za građane Makarske već aktivne, te je aplikacija besplatna i dostupna za preuzimanje na Google Play ili Apple Storeu. (Grad Makarska)