U povodu novog koraka u digitalizaciji Gradske uprave, uvođenja modula upravljanja ljudskim potencijalima, gradonačelnik Zoran Paunović u ponedjeljak je održao konferenciju za novinare na kojoj su nazočili i voditelj projekta Tonći Batinić te Brigita Kovačević, predstavnica Intere d.o.o. , tvrtke koja prednjači u implementaciji širokog spektra digitalnih usluga s ciljem pružanja najboljih uvjeta za uspješno poslovanje.

– Digitalizacija Gradske uprave, odnosno realizacija našeg predizbornog obećanja o Digitalnoj Makarskoj započela je još u listopadu mjesecu 2021. uvođenjem e-sjednica zahvaljujući kojima je postignuta ušteda jer je prestalo printanje materijala za sjednice. A digitalizacija je usko vezana i za priču o zelenoj i transparentnoj Makarskoj koje su također dio našeg predizbornog programa. Početkom ove godine uveli smo i uredsko poslovanje, kojim ubrzavamo knjiženje računa i protokoliranje dokumenata, a odnedavno i modul projektno vođenje kao model koji svim voditeljima projekata, pročelnicima i članovima projektnih timova omogućuje detaljno praćenje izvršenja svakog projekta. Jutros smo imali edukaciju pročelnika i odmah predstavljamo i novi modul koji smo uveli, upravljanje ljudskim potencijalima ili ,,kadrovska” kroz koji će se voditi evidencija o svim zaposlenicima gradske uprave, najavio je gradonačelnik dodavši kako je implementacija ovog modula završetak prve faze digitalizacije gradske uprave.

-Ja bih ovom prilikom zahvalio Tončiju Batiniću koji je bio voditelj ovog projekta, Brigiti Kovačević ispred predstavnika Intera d.o.o. i svim djelatnicima gradske uprave. Sve navedeno je zaista velika promjena u odnosu na ono što nas je dočekalo, a svaka promjena uvijek izaziva otpore. Zato mi je jako drago da je većina djelatnika prihvatila činjenicu da je digitalizacija nužnost i da je to nešto što nas u budućnosti čeka. Ovo je još jedno predizborno obećanje koje smo dali i koje u manje od dvije godine ispunjavamo, a vjerujem da će ovaj iskorak uskoro osjetiti i svaki građanin Makarske kroz kvalitetniju uslugu, istaknuo je Paunović.

– Modul upravljanje ljudskim potencijalima je mjesto gdje su svi podaci o zaposlenicima objedinjeni, to je evidencija o svim podacima od godišnjih odmora do kompetencija .Ovo je jedan ogroman korak jer digitalizacija je uvijek jednostavna za uvesti ali digitalna transformacija je ono što je bitno i što se događa među ljudima a to je transformacija nas samih, odnosno transformacija zaposlenika, istaknula je  Kovačević  zahvalivši gradonačelniku i voditelju projekta na uspješnoj implementaciji modula i povjerenju. (Grad Makarska)