Grad Bjelovar će i u akademskoj godini 2019./2020. stipendirati studente s područja Grada Bjelovara, koje će se dodjeljivati sukladno Pravilniku o stipendiranju studenata Grada Bjelovara.  Sukladno tomu, predstavljen je e-obrazac za prijavu na taj natječaj. Koristi se putem aplikacije koju je razvila zagrebačka tvrtka IN 2. Aplikacija za prijavu na natječaj za dodjelu stipendija još je jedan od e-obrazaca usmjerenih prema građanima, u sklopu digitalizacije Gradske uprave. Naravno, građanima će to omogućiti lakšu komunikaciju s Gradskom upravom te brže rješavanje njihovih prijava, ali i uštedu vremena jer neće čekati u redu na hodniku kako bi predali papire.

‘Prvi e-obrazac koji smo predstavili u sklopu digitalizacije odnosio se na naknadu za novorođenčad. Nakon toga predstavili smo i Sustav informiranja građana uz pomoć kojega građani mogu u svakom trenutku vidjeti na kojem je stupnju rješavanja njihov predmet. Uz ovaj za stipendije još četiri su aktivna i bit će predstavljeni uskoro. Do kraja godine imat ćemo deset e-obrazaca za građane kako smo i najavili’, rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na konferenciji za novinare.

Prijava na natječaj za dodjelu stipendije podnosi se u obliku PDF-a ili JPG-a kroz aplikaciju na internetskoj stranici Grada Bjelovara (www.bjelovar.hr – e-usluge – e-obrasci).

Podsjetimo, Grad Bjelovar je prije dva mjeseca digitalizirao interne procese. Implementirano ih je 80-ak te se postepeno automatiziraju uz obuku djelatnika.

Kada su stipendije u pitanju, i ove je godine u planu 30-ak stipendija za što je osigurano 750.000,00 kuna u gradskom Proračunu. Svakako, tu treba dodati i 10 stipendija što će osigurati Veleučilištu u Bjelovaru za njihove najbolje studente, a koje se također isplaćuju iz proračuna Grada. (Grad Bjelovar)