Apsolon d.o.o. i Ericsson Nikola Tesla s Ministarstvom uprave i Državnom školom za javnu upravu započeli su u travnju ove godine s provedbom ESF projekta „Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu RH“.

Projektom će se financirati uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u 118 tijela javne uprave, optimizacija i standardizacija 100 poslovnih procesa, uvođenje IT sustava te edukacija i certifikacija 600 zaposlenika tijela javne uprave čime će se pojednostaviti postupak pružanja javnih usluga, a bit će izrađen i prijedlog potrebnih izmjena propisa. Projekt je jedan od ključnih projekata digitalne transformacije uprave, a uključivat će izradu, testiranje i implementaciju jedinstvene IT platforme za optimizaciju i standardizaciju poslovnih procesa u javnoj upravi.

Ministarstvo uprave, u sklopu navedenog projekta, trenutno provodi proces prikupljanja iskaza interesa od tijela javne uprave zainteresiranih za sudjelovanje u projektu, što uključuje i gradove. Rok za iskaz interesa je 30. travnja 2020. godine. Odabranim zainteresiranim tijelima bit će pružena stručna pomoć za implementaciju elemenata Projekta.

O važnosti ovoga projekta zajedno sa stručnjacima iz tvrtke Apsolon i predstavnicima gradova govorili smo i na webinaru “Brza digitalizacija u COVID krizi kao prilika za dugoročnu digitalnu transformaciju javnog sektora” održanom 17. travnja, na kojem je projekt predstavljen kao ključna prilika za jačanje suradnje gradova, resornog ministarstva i stručnjaka za digitalnu transformaciju u procesu unaprjeđenja kvalitete svih razina upravljanja.

Više o projektu na Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu RH