Projektom “Smart City” Ivanić-Grad uvodi pametne tehnologije za kvalitetniji i jednostavniji život svojih građana.
Tako je u prostorijama razvojne agencije IGRA-e u Ivanić- Gradu održan sastanak između gradonačelnika Javora Bojana Leša i predstavnika ICT sektora tvrtke A1 o uvođenju pametnih tehnologija (Smart City).
Pametna rješenja za Ivanić- Grad, zahvaljujući projektu širokopojasnog Interneta, uključivala bi pametan promet (pametni pješački prelazi), praćenja potrošnje putem pametnih brojila, upravljanja otpadom, okolišem i komunalnom infrastrukturom, a građani bi putem jedinstvene mobilne aplikacije imali mogućnost pratiti onečišćenje zraka.
-Ovo je još jedan u nizu sastanaka s našim partnerom A1 Hrvatska s kojima smo suradnju započeli na projektu uvođenja širokopojasnog interneta čija realizacija započinje u svibnju ili lipnju 2021. Kroz razgovore o navedenom projektu uvođenja širokopojasnog interneta, otvorile su se brojne mogućnosti daljnje suradnje u smjeru uvođenja pametnih tehnologija, odnosno projektu Smart City koji uključuje brojna rješenja za poboljšanje kvalitete života naših sugrađana. Pametna rješenja će se koristiti i u trećoj fazi izgradnje naše šetnice koja će uključivati naprednu prometnu infrastrukturu – pametne pješačke prelaze i mjerač za praćenje kvalitete zraka- rekao je gradonačelnik.
Pametni gradovi nisu više daleka budućnost, ni znanstvena fantastika. Oni su naša sadašnjost i bliska budućnost. Mnoge države shvatile su važnost digitalne transformacije današnjih gradova. Stanovnika je sve više, a infrastruktura ostaje ista. Iz toga razloga nužne su promjene i inovacije koje je potrebno provesti da bi život građana postao kvalitetniji i jednostavniji.
Podsjetimo, Ivanić-Grad je za 2020. izborio završnicu  nagrade Smart-city Jutarnjeg lista, Gradonačelnik.hr-a i agencije Apsolon u konkurenciji srednjih gradova. I to  plasmanom među pet najboljih  srednjih gradova u tri prestižna kriterija u cjelinama pametni okoliš I pametno gospodarstvo. Riječ je o udjelu biciklističkih staza (pet posto) u ukupnoj dužini prometnica u gradu, stopi odvojenog sakupljenog otpada I broju potpornih institucija specijaliziranih za ICT, start up, inovacije i održivi razvoj. Isto tako, Ivanić-Grad ima jedan od tri najbolja pokazatelja među srednjim gradovima za kriterij udjela energetski učinkovite rasvjete u javnim rasvjetnim tijelima u kategoriji srednjih gradova od 97 posto. (Grad Ivanić Grad)