Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o. među prvima je najavila ovogodišnje obilježavanje EU tjedna, no sada na jedan sasvim novi i drugačiji način. Naime, prethodnih godina ovaj tjedan tradicionalno se obilježavao u središtu grada Vinkovaca „Sajmom EU fondova“. No, svjesni novonastalih okolnosti rada djelatnici ove razvojne agencije došli su na ideju predstaviti EU projekte Grada Vinkovaca putem društvenih mreža, odnosno putem svoje Facebook i Web stranice. Svakoga dana, od 4. do 10. svibnja, njihove pratitelje dočekat će nova, interaktivna objava kojom će se tematski predstaviti EU projekti i grad Vinkovci. Tematske cjeline koje će biti predstavljene su: Energetske obnove zgrada javnog sektora, Infrastrukturni projekti, Projekti socijalne uključenosti, Projekti poticanja poduzetništva i Prekogranična suradnja. Obilježavanje EU tjedna završit će i obraćanjem gradonačelnika grada Vinkovaca, Ivana Bosančića.

Grad Vinkovci je na vrijeme prepoznao važnost ulaganja u ljudske kapacitete za pripremu i provedbu EU projekata stoga se danas nalaze pri samom vrhu ljestvice po ugovorenim sredstvima iz EU fondova.

Osim toga, kao što smo više puta pisali, u ovoj su se krizi i izvanrednoj situaciji zbog korone pokazali kao jedan od najproaktivnijih gradova – prvi su pokrenuli online vrtić i knjižnicu, prvi su nakon zatvaranja tržnica svojim OPG-ovima omogućili prodaju iz montažnih kućica, a prvi su i uveli posebnu chatboot aplikaciju za brzo informiranje građana o svim pitanjima vezanim uz koronu i mjere koje se provode…

Objave su vidljive na Facebook stranici @VIAVINKOVCI kao i službene FB stranice Grada Vinkovaca. (M.P.D.)