Za razliku od Najljepšeg vrtića kojega ćemo i ove godine birati na Facebooku i o kojemu će odlučiti glasovi građana, korisnika FB-a, Najbolji gradski vrtić izabrat ćemo u suradnji sa Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje  čiji stručnjaci su nam pomogli u izradi kriterija, te će sudjelovati u žiriju koji će vrednovati prijave.

Nakon super uspješnog projekta Izbora najljepšeg gradskog vrtića kojega smo po prvi put proveli prošle godine i u kojemu je uvjerljivu pobjedu odnio DV Maslačak iz Belišća, ponovo krećemo u naš najdraži i najljepši projekt. Uz najljepši gradski vrtić, ove smo godine projekt odlučili podići na još višu razinu te uveli i nagradu za najbolji gradski vrtić.

Našu želju i cilj – dodatno promicanje i poticanje stručnosti, zalaganja i angažmana vrtića i njihove proaktivnosti u podizanju odgojnih standarda i sadržaja koje nude svojoj djeci ali i roditeljima, te samim tim i poticanje pozitivne konkurencije u smislu daljnjeg podizanja standarda i kvalitete usluge prepoznali su i u najvišim stručnim institucijama – Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Agenciji za odgoj i obrazovanje, te su se uključili u naš projekt.

Ovogodišnji izbor provodimo tako na dvije platforme – Najljepši vrtić, kao i prošle godine, biramo preko Facebooka i tu će pobjednika izabrati korisnici, dok će Najbolji vrtić, temeljem posebnih prijava, izabrati stručni žiri.

Izbor Najljepšeg vrtića

Izbor za Najljepši vrtić provest ćemo po istom principu kao i prošle godine. Na našoj Facebook stranici 7. prosinca ćemo objaviti slike svih prijavljenih vrtića i time otvoriti izbor. Glasati se može i za više prijavljenih vrtića, no kako bismo spriječili mogućnosti dvostrukog glasanja, brojat ćemo samo glasove/lajkove koje su vrtići dobili na našoj stranici, ne i one pod sheranim objavama. No, kako bi privukli što više glasača, svakako pozivamo vrtiće i gradove da sheraju svoje favorite i pozovu fanove da na našoj stranici daju svoj glas/lajk za njih.

Pobijedit će vrtić koji 15. prosinca u podne, kada zatvaramo glasovanje, bude imao najveći broj lajkova na našoj FB stranici.

Pozivamo stoga sve gradske vrtiće koji žele sudjelovati da nam do 5. prosinca pošalju 8 najljepših fotografija vrtića – 4 eksterijera i 4 interijera.

Ovdje svakako preporučamo da se obrati pažnja na kvalitetu fotografija jer nam iskustvo iz prošlogodišnjeg izbora govori da određeni broj jako lijepih vrtića nije dobio po nama zasluženu pažnju i lajkove jer nisu imali dovoljno kvalitetne i atraktivne fotografije.

DV Maslačak iz Belišća uvjerljivi je pobjednik našeg prvog izbora za najljepši vrtić – osvojili su preko 21 tisuću lajkova

 

Izbor Najboljeg vrtića

 Kao što smo naveli u uvodu, izbor Najboljeg vrtića provodimo u suradnji i uz stručnu podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje s kojima smo razradili kriterije temeljem kojih ćemo vrednovati pristigle prijave i odlučiti o pobjedniku.

U suradnji sa stručnjacima iz Ministarstva i Agencije izradili smo kriterije temeljem kojih će žiri u kojem će uz našeg Zdravka Ivića biti ravnateljica uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac te viša savjetnica za predškolsko obrazovanje u Agenciji za odgoj i obrazovanje Luja Zamečnik, izabrati pobjednika.

Kriterije možete pogledati na linku.

Pozivamo stoga sve gradske vrtiće koji, osim propisanih redovnih standarda, svojim polaznicima nude nadprosječne tehničke uvjete, nadstandarde, dodatne aktivnosti i programe, te koji se prepoznaju u dolje navedenim kriterijima da se do 5. prosinca jave na mail redakcija@gradonacelnik.hr, nakon čega ćemo im poslati prijavni obrazac za sudjelovanje u izboru.

 

Najljepši vrtić 2019. – za titulu najljepšega natjecalo se 56 vrtića

U naš prvi izbor za Najljepši vrtić kojega smo organizirali prošle godine uključilo se čak 56 vrtića iz 44 grada diljem Hrvatske, a čitav projekt izazvao je izuzetno pozitivne reakcije i veliki interes javnosti.

U deset dana, koliko je trajalo glasanje na našoj Facebook stranici, vrtići su skupili preko 30 tisuća lajkova, sherova i pozitivnih komentara.

Od prvog dana po broju glasova i pozitivnih komentara dominirao je i na kraju pobijedio DV Maslačak iz Belišća koji je osvojio 1.923 lajka na našoj stranici i još 25 tisuća na sheranim objavama. Drugo mjesto pripalo je DV-u Grabrik iz Karlovca koji je osvojio 1.676 lajkova, a treći je bio DV Lojtrica iz Velike Gorice sa 1.542 lajka. Četvrti je DV Josipovac iz Osijeka, kojega je lajkalo 1.429 ljudi, a peti DV Stribor iz Novske, ujedno i posljednji koji je osvojio preko 1.000 lajkova – ukupno 1.082.

Nadamo se da će i ovogodišnji izbor izazvati podjednako veliki interes i broj prijava, a posebno se veselimo jer znamo da je od prošle godine diljem Hrvatske izgrađeno na desetke novih, prekrasnih vrtića koji će svojim prijavama dodatno pojačati konkurenciju i unijeti još više ljepote i radosti u naš projekt. (Marija Pulić Drljača)