S prvim danom rujna otvorene su nove prostorije dograđenog Dječjeg vrtića Bakar na lokaciji Škrljevo, čime su zadovoljene sve potrebe za upisom djece u vrtić, te su su sva djeca čiji su roditelji iskazali interes primljena u vrtić.  

Rekonstrukcijom i prenamjenom dijela zdravstvene stanice vrtić se proširio na još jednu etažu čime je povećan kapacitet vrtića za jednu jasličku skupinu. Na dvije etaže tako su sada smještene četiri odgojne skupine – dvije jasličke i dvije vrtićke, a uvjeti boravka u vrtiću znatno su poboljšani što je jedan od preduvjeta za adekvatnu provedbu odgojno-obrazovnih aktivnosti.

Djeci su na raspolaganju sva audio-vizualna i didaktička oprema potrebna za razvoj i učenje kao i polivalentna prostorija s naglaskom na blagavaonu.

Na radost mališana, uređena su i vanjska igrališta i to jedno za djecu jasličkog uzrasta, a drugo za vrtićarce. Otvorena su i tri nova radna mjesta na kojima je zaposleno dvoje odgajatelja i spremačica.

Vrtić Škrljevo u suteren zgrade ambulante uselio se 2011. godine i od tada dijeli prostore sa zdravstvenom stanicom Škrljevo-Kukuljanovo. Sadržaji u funkciji zdravstva zauzimaju etažu i pol, a dio prizemlja koji je bio slobodan za potrebe vrtića počeo se uređivati prije godinu dana. Izvedeni su građevinski i elektroinstalaterski radovi, radovi na vodovodu i odvodnji te strojarskim instalacijama, nabavljena je nova oprema i namještaj kao i vanjska igrala.

U  projekt proširenja vrtića naziva „Rekonstrukcija i prenamjena dijela zdravstvene stanice Škrljevo – Kukuljanovo u dječji vrtić na k.č.br. 281/1 k.o. Škrljevo“ u provedbi Podmjere 7.4. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« – provedba tipa operacije 7.4.1. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« iz programa Ruralnog razvoja RH 2014. -2020. je ukupno uloženo 2,4 milijuna kuna, od čega je 1,7 milijuna kuna povučeno iz europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj čime je 80 posto investicije pokriveno bespovratnim europskim novcem.

Dječji vrtić Bakar djeluje na tri lokacije u Bakru, Hreljinu i Škrljevu te ukupno ima 150 upisane djece. (Grad Bakar)