Danas je potpisan Ugovor za projektiranje, izgradnju i pokusni rad na uređaju za kondicioniranje pitke vode – Ravnik II u projektu Aglomeracija Kutina. Putem otvorenog postupka javne nabave za izvođenje radova odabrana je tvrtka Vodotehnika d.d. iz Zagreba.

Projekt Aglomeracije obuhvaća izgradnju/rekonstrukciju sustava javne odvodnje i javne vodoopskrbe na području aglomeracije Kutina (naselja Repušnica, Kutina, Kutinska Slatina, Šartovac, Husain, Batina, Ilova) kao i ulaganja u sustav javne vodoopskrbe na području koje se nalazi u obuhvatu VP Moslavačka Posavina (naselja Ciglenica, Mikleuška, Repušnica, Kutina, Husain, Batina, Gojlo, Ilova, Zbjegovača, Banova Jaruga, Međurić, Jamarice, Janja Lipa, Šartovac, Brinjani, Stupovača).

Uključuje izgradnju 49 588 m i rekonstrukciju 28 814 m cjevovoda vodoopskrbe, izgradnju uređaja za kondicioniranje pitke vode Ravnik II, izgradnju i rekonstrukciju sustava javne odvodnje: izgradnju 38 268 m i rekonstrukciju 13 339 m kanalizacijskih kolektora, nadogradnju UPOV-a Kutina 23 000 ES, III.

Ugovor su potpisali direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak i direktor Vodotehnike Šimun Lušić. Potpisivanju Ugovora nazočili su i gradonačelnik Grada Popovače g. Josip Mišković, zamjenik voditelja sektora EU projekata u Hrvatskim vodama Goran Milaković i stručni suradnici iz Moslavine d.o.o. i predstavnici medija.

Potpisivanjem ugovora vrijednog više od 50 milijuna kuna započinju radovi na projektiranju i izgradnji uređaja za kondicioniranje pitke vode – Ravnik II (Crveni FIDIC), izvijestio je u utorak na svom FB profilu Zlatko Babić, kutinski gradonačelnik.  Uz dodatak:

-Trenutno se privode kraju i ostali postupci javne nabave o kojima ćemo vas uskoro obavijestiti. Ovo je još jedan korak k realizaciji projekta Aglomeracije koji je iznimno zahtjevan i specifičan, ali je njegova vrijednost neprocjenjiva za sve nas. Ukupna vrijednost projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“ je 390.731.725 kn, kod čega 262.967.283 kuna čine bespovratna sredstva EU iz Kohezijskog fonda.

Aglomeracija Kutina najveće je ulaganje u komunalnu infrastrukturu u povijesti grada Kutine. Osim financijske važnosti, ovaj projekt je važan jer će se njime omogućiti priključenje gotovo 5 tisuća stanovnika na vodoopskrbnu mrežu i 4,5 tisuća stanovnika na priključenje sustava za odvodnju zajedno sa poslovnim subjektima.  Projektom će svi naši stanovnici u prigradskim naseljima dobit vodovodnu mrežu po završetku radova. Drago mi je što se kreće u realizaciju projekta te da ono neće biti samo slovo na papiru niti jedno od neispunjenih obećanja – zaključio je gradonačelnik Babić. (FB Zlatko Babić-gradonačelnik Kutine)