Predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović i gradonačelnik Mario Rajn na konferenciji za novinare posebno su istaknuli Analizu financijskih rezultata poslovanja poduzetnika sa sjedištem u Križevcima u 2019. godini prema kojoj su Križevci imali 513 poduzetnika koji su ostvarili ukupne prihode u iznosu od 3,9 milijardi kuna što ih je svrstalo na 24. mjesto među 556 gradova i općina u Republici Hrvatskoj po prihodima.

Nadalje, poduzetnici su ostvarili 121,2 milijuna kuna neto dobiti, imali su 5.015 zaposlenih, a prosječna neto plaća po zaposlenom iznosila je 5000 kuna što je povećanje u odnosu na 2018. godinu. Predsjednik Gradskog vijeća uputio je čestitku poduzetnicima na ovakvim rezultatima pri tome dodavši:

-Ova 2020. godina puno je teža, naravno zbog pandemije bolesti COVID-19, ali uz potpore centralne vlasti države i mjere našeg grada, naši poduzetnici se čvrsto bore za redovno poslovanje. I ovom trenutku im na tome treba zahvaliti i čestitati- kazao je Katanović.

Nadalje, predsjednik Gradskog vijeća izvijestio je kako je sretan i ponosan što u Poslovnu zonu Gornji Čret dolazi novi poduzetnik, križevačko trgovačko društvo Robin d.o.o. koje će tamo proširiti svoj posao i otvoriti nova radna mjesta. Osvrnuo se i na donošenje Odluke o osnivanju prava građenja u korist Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga kako bi se realizirao projekt dogradnje zgrade Gimnazije čime će se učenicima i profesorima osigurati bolji i kvalitetniji uvjeti za rad.

Najvažnija točka dnevnog reda 30. sjednice Gradskog vijeća Grada Križevaca svakako je bila donošenje Proračuna Grada Križevaca za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu. Pod tom točkom predsjednik Gradskog vijeća posebno je istaknuo dva projekta, riječ je o nastavku uređenja Gradskog stadiona i pratećih objekata za što je u Proračunu osigurano 5,5 milijuna kuna za sljedeću godinu.

Ovim projektom izgradit će se novo pomoćno igralište s umjetnom travom, dogradit će se klupske prostorije, natkriti tribine i urediti parkiralište na ulazu u stadion. Osim toga, predsjednik Gradskog vijeća istaknuo je kako će Grad uskoro imati državni arhiv i kako je u Proračunu za sljedeću godinu osigurana komponenta grada za uspostavljanje arhiva u iznosu od 250.000,00 kuna.

Uz to, jedna od točaka dnevnog reda je  bila i Odluka o osiguravanju prostora za arhiv. Naime, Grad Križevci razmatrao je nekoliko lokacija za rad arhiva koje je pogledalo Stručno povjerenstvo Hrvatskog arhivskog vijeća i koje je potom donijelo Odluku da je suglasno da se arhiv smjesti u zgradu u Ulici Drage Grdenića 7, a koja je u vlasništvu Komunalnog poduzeća d.o.o.

Tom Odlukom Gradonačelnik će se zadužiti da predloži Komunalnom poduzeću d.o.o. donošenje Odluke o dodijeli dijelova upravne zgrade u Ulici Drage Grdenića 7 Državnom arhivu Križevci. Predsjednik Gradskog vijeća posebno je pohvalio suradnju s gradonačelnikom i njegovim suradnicima. (Grad Križevci)