U Malenoj gradskoj vijećnici grada Krka jučer je održan  108. sastanak Kolegija na kojem se, kao i svaki put, raspravljalo o raznim gradskim temama.

U postupku rješavanja tema Odsjeka za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, predstavljen je i prihvaćen Izvedbeni projekt izgradnje sportske dvorane za judo i karate, odnosno rekonstrukcije/dogradnje postojeće zgrade Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područnog ureda Krk, kojeg potpisuje tvrtka K-IN d.o.o. iz Rijeke.

Buduća dvorana imat će tri etaže: prizemlje, prvi kat i potkrovlje, ukupne bruto površine od 549,8 m2. Radovi na njezinoj izgradnji, za koje će se uskoro pokrenuti postupak nabave, procijenjeni su na iznos od 752.155,26 eura bez PDV-a. Također, najavljeno je kako će se ovim projektom aplicirati na aktualni Javni poziv za dostavu prijedloga projekata za Program razvoja otoka u 2024. godini.

Prema procjeni projektanta, izgradnja dvorane trebala bi trajati deset mjeseci uz dva dodatna mjeseca za ishođenje uporabne dozvole.  (V.H./Grad Krk)